III Forum Eksperckie Branży Hotelowo – Gastronomicznej
25.03 – 27.03.2015 Starachowice Hotel Senator
Ramowy Program
25.03.2015r.
| 9.00-10.00 | Rejestracja gości |
| 10.00-11.30 | Dariusz Brzozowiec – Waluty lokalne jako najnowsze narzędzie biznesowe wspierające hotelarstwo i segment usług. Narzędzie które pozwala budować sieć partnerską hotelu z lokalną przedsiębiorczością. Zielony Plus – nowatorski system lojalnościowy wspierający branżę hotelarską |
| 11.30-11.45 | PRZERWA KAWOWA |
| 11.45-13.15 | Elżbieta Nitsze – Organizacja pracy w dziale sprzedaży – dobór i selekcja personelu, zasady podziału obowiązków, zasady wynagradzania |
| 13.15-14.15 | PRZERWA NA LUNCH |
| 14.15-15.45 | Elżbieta Nitsze – Gdzie sprzedaż łączy się z marketingiem i które działania z zakresu sprzedaży i marketingu należy sprowadzić równolegle, a które osobno |
| 15.45-16.00 | PRZERWA KAWOWA |
| 16.00-17.30 | Elżbieta Nitsze – Plan marketingowy i systemy raportowania, oraz technologiczni sprzymierzeńcy skutecznej sprzedaży |
| 17.30-18.00 | Grzegorz Moskal – Enereko – Nowoczesny system ogrzewania ściennego |
| 18.30 | Kolacja z niespodzianką |
26.03.2015r.
| 9.30-11.00 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
Postrzeganie hotelu przez jego Gości – Jakość i wizerunek – Kultura Organizacyjna |
| 11.00-11.15 | PRZERWA KAWOWA |
| 11.15-12.00 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
– Systemy zachowań w stosunku do Gości i Współpracowników – Wybrane zagrożenia w hotelu i właściwe formy rozwiązań |
| 12.00-12.15 | PRZERWA KAWOWA |
| 12.15-13.45 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
Komunikacja interpersonalna |
| 13.45-14.45 | PRZERWA NA LUNCH |
| 14.45-15.30 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
– Umiejętność równoległego działania – obsługi gości |
| 15.30-17.00 | Sylwia Bortniak – „Mistrzostwo w usługach hotelowych”
– Potrzeby psychologiczne którymi kierują się ludzie |
| 17.30 | Kolacja z niespodzianką |
27.03.2015r.
| 9.15-11.15 | Piotr Sołtys – Zaufanie w biznesie Hotelarskim, dywidenda albo podatek Ty wybierasz |
| 11.15-11.45 | PRZERWA KAWOWA |
| 11.45-13.45 | Monika Sienkiewicz – Empiria – Wzrost biznesu, czyli czego potrzebuje hotel aby się rozwijać? |
| 13.45-14.00 | PRZERWA KAWOWA |
| 14.00-15.00 | Monika Sienkiewicz – Empiria – Panel dyskusyjne
– Zmiany w dzisiejszym otoczeniu biznesowym. – Obecne trendy w hotelarstwie. – Co zrobić aby iść z duchem czasu? |
| 15.00 | LUNCH oraz uroczyste pożegnanie Gości |